Néhány szó az Alacsony-Tátráról

Az Alacsony-Tátra egy Nyugat-Kelet irányú kb. 80km hosszú hegyvonulat Szlovákia középső részén. Legmagasabb csúcsai a következők: Gyömbér (Ďumbier) – 2043 m, Chopok (2024 m), Déres (Dereše) – 2004 m, Chabenyec (Chabenec) – 1955 m, Király-hegy (Kráľova hoľa) – 1948 m. Kedvelt síelőhely, hiszen közel van, és remek sípályái vannak. Persze nyáron is érdemes látogatni, hiszen gyönyörű tájban lehet része az idelátogatónak, nem véletlenül nyílvánítottak 1987-ben a hegység egy részét nemzeti parknak. Keletről a Szlovák Paradicsom határolja, a főgerincről pedig gyönyörűen rálátni a tőle Északra fekvő nagytestvérére, a Magas-Tátrára. :) Ezen a kis blogban a tapasztalataimat, és élményeimet szeretném megosztani elsősorban a képek által.

Ha esetleg úgy érzed, hogy hozzá tudsz szólni valami hasznosat a témához – mondjuk olyan infót, aminek Te is örültél volna, mielőtt az Alacsony-Tátrába utazol – ne légy rest, osszad meg másokkal itt egy hozzászólásban! ;)

3 hozzászólás

Csabi2008, március 11, - 21:55

Ide csak el kéne menni!

Betti2008, október 30, - 12:51

Én csak annyit, hogy nagyon szeretek kirándulni, túrázni, és mivel a határhoz közel lakom, célpont az Alacsony-Tátra, télen nyáron egyaránt. Sokszor vagyok társ hiányában, így örülök, hogy rátaláltam a http://www.mozogjunkegyutt.hu oldalra, ahol a kiránduláshoz, túrázáshoz kereshetek társakat.

Krisztián2012, április 16, - 08:24

Sziasztok!

Mi most készülünk ide kirándulni, és egy olyan kérdésem lenne hogy a déli oldaon is működik a felvonó nyáron? A másik kérdésem hogy a felvonók nyitvatartását meg lehet nézni valahol?

A válaszokat kérlek emailben küldjétek az orionorignal kukac freemail hu-ra.
Köszönöm előre is!

Hozzászólás

Hozzászólásod: