Chopok

Néhány szó az Alacsony-Tátráról

Az Alacsony-Tátra egy Nyugat-Kelet irányú kb. 80km hosszú hegyvonulat Szlovákia középső részén. Legmagasabb csúcsai a következők: Gyömbér (Ďumbier) – 2043 m, Chopok (2024 m), Déres (Dereše) – 2004 m, Chabenyec (Chabenec) – 1955 m, Király-hegy (Kráľova hoľa) – 1948 m. Kedvelt síelőhely, hiszen közel van, és remek sípályái vannak. Persze nyáron is érdemes látogatni, hiszen gyönyörű tájban lehet része az idelátogatónak, nem véletlenül nyílvánítottak 1987-ben a hegység egy részét nemzeti parknak. Keletről a Szlovák Paradicsom határolja, a főgerincről pedig gyönyörűen rálátni a tőle Északra fekvő nagytestvérére, a Magas-Tátrára. :) Ezen a kis blogban a tapasztalataimat, és élményeimet szeretném megosztani elsősorban a képek által.

Ha esetleg úgy érzed, hogy hozzá tudsz szólni valami hasznosat a témához – mondjuk olyan infót, aminek Te is örültél volna, mielőtt az Alacsony-Tátrába utazol – ne légy rest, osszad meg másokkal itt egy hozzászólásban! ;)

Síelés a Chopokon

Ez már igazi nagypálya, Chopok Dél! :) 2007 telén sajnos nem lehet átjárni a déliről az északi oldalra, mert az a felvonó, ami ezt lehetővé tette volna, nem üzemelt. Egyébként lehetne kombinált bérletet kapni amivel a déli, és az északi oldalon is síelhetünk.

Síelés a Chopokon

Chopok Dél – Az alsó piros pálya

Chopok Dél – Síelés gyönyörű fenyvesben

Chopok Dél - Sielés gyönyörű fenyvesben

Chopok Dél – A fekete pálya vége

Chopok Dél - A fekete pálya vége

      Következő oldal →